Hvad betyder responsive

Hvad betyder det at en hjemmeside er responsive?


Responsive er det nye sort

For få år siden så var det nok at have en hjemmeside. Så begyndte man at lave mobile hjemmesider for at kunne vise indhold til dem som kom fra mobiltelefoner, og i dag laver man responsive hjemmesider. 

Ulempen ved kun at have en gammeldags hjemmeside er at indholdet ikke står så flot når den besøgende ser siden fra mobiltelefon eller tablet, dette forsøgte man at løse ved at lave en mobiludgave af ens hjemmeside, men her skulle man så lige pludselig holde både den normale og mobile udgave af hjemmeside opdateret, så det var dobbelt arbejde.
Det gav også den udfordring at typisk var den mobile hjemmeside en neddroslet udgave af den fulde hjemmeside, så de besøgende fandt hurtigt ud af at hvis de ville se det hele skulle de alligevel ind til computeren.

Løsningen på dette blev de responsive hjemmesider. En responsive hjemmeside indholde alt, om du så ser siden fra mobilen, tablet eller computeren og bedst af det hele den tilpasser automatisk alt indhold til den enhed som den besøgende bruger. Så besøger du siden fra en telefon så tilpasses alt automatisk til denne enhed, bruger du computeren så får du indholdet så det står flot på den. Det bedste ved dette er at du kun skal lave hjemmesiden én gang og så er den automatisk klar til alle enheder.

I Danmark skete der en skred i 2014, det var året hvor mere end 50 % af alt traffik til hjemmeside kom fra mobile enheder. Det betyder at flere mennesker i dag ser din hjemmeside fra deres telefon eller tablet end fra computeren. Derfor mener jeg at man i dag SKAL lave hjemmesider som er responsive, så derfor husk at tjekke dette før end du vælger CMS system.